marți, 7 decembrie 2010

Hartia autocopiativa



Hartia autocopiativa.
-Este hartia care permite realizarea de copii multiple fara straturi de hartie cu carton. Hartia transforma presiunea intr-o reactie colorata care transfera imaginea pe copie. Hartia autocopiativa este folosita in principal pentru facturi, chitante, vouchere, ordine de plata etc.
Hartia auto-copiativa se foloseste pentru formularele in mai multe exemplare. Daca in trecut se folosea hartia carbon, astazi sunt de actualitate hartii auto-copiative.
In principial, exista diferite posibilitati tehnice de obtinere a efectului auto-copiativ; astazi sunt folosite pe scara larga asa-numitele hartii cu culori reactive.
La aceste hartii, copia se realizeaza prin interactiunea a doua straturi: prima coala a unui set auto-copiativ este acoperita pe spate cu un strat donor de culoare, iar cea de a doua coala este acoperita pe fata cu un strat acceptor de culoare. Intre aceste doua coli - pentru a obtine seturi de copiere multipla - pot fi inserate asa numitele coli CFB. Acestea sunt acoperite pe spate cu un strat donor si pe fata cu un strat acceptor de culoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu