duminică, 12 decembrie 2010

Masinile flexografice

Masinile flexografice sunt masini de constructie relativ simpla. Piesa principala, care contribuie in cea mai mare masura la realizarea unei imprimari de calitate este cilindrul port-matrita. Acesta este un cilindru confectionat din otel avand concentricitatea si cinicitatea in limitele foarte strict impuse.
Cilindrii port-matrita pot fi demontati de pe masina pentru a se aplica matrita care se lipeste de suprafata metalica cu ajutorul unei benzi dublu-adezive. Pentru a asigura versabilitatea in cazul imprimarii continue unele masini sunt dotate cu cilindrii de diverse diametre.
Masina de imprimat flexografica Hemingstone tip Stack cu Cilindrii Anilox Ceramici si Doctor Blade System
Masinile de imprimat flexografice tip Stack, cu comanda computerizata tip servo, cu mare viteza de imprimare, reprezinta cea mai avansata generatie de masini de imprimat flexografice, fabricate la firma Hemingstone, destinata imprimarii/ personalizarii ambalajelor flexibile.

Avantaje :
• Masinile de imprimat flexografice tip Stack Hemingstone au fost proiectate pentru a utiliza materiale ieftine pentru cilindrii de cerneala, doctor blades (lama de razuire) si cilindrii de imprimare.
• Un alt avantaj ar fi ca aceste serii satisfac cerintele de imprimare fata-spate pe langa o productivitate mare, durata scurta de imprimare si costuri reduse.
• Pret masina foarte avantajos
• Certificat CE

Parametrii principali:

Sunt disponibile modele cu 4 ; 6 si 8 culori de imprimare.
Latimi de folie, in functie de model intre 900-1700 mm
Latimi de imprimare, in functie de model 750-1550 mm
Viteza de imprimare :80-200 m/minut
Cilindrii anilox ceramici : maxim 400 LPI (line/inch)

Caracteristici :

1.Scheletul masinii este intarit pentru a evita vibratiile in timpul functionarii cu mare viteza
2.Actionare precisa cu curele dintate. Asigura un mediu de lucru silentios.
3.Sistem de comanda de imprimare super-fina.
4.Functii de imprimare fata-spate.
5.Se asigura suficient spatiu la fiecare unitate de imprimare pentru montarea usoara a lamelor razuitoare(doctor blades) si intretinere.
6.Sistem de comanda pentru tensionarea automata a foliei pentru unitatile de debobinare(cu mecanism dublu de rulare)si rebobinare folie. Ambele statii de derulare folie sunt actionate separat de cate un servomotor. Ghidajul de tranzlatie si sistemul de comanda pentru tensionarea automata a foliei sunt activate simultan.
7.Uscarea rapida se realizeaza intr-un tunel de vant modern cu sistem de uscare pentru functionare cu mare viteza.
8.Unitate de comanda prin atingere tip LCD color Touch Screen
9.Toate unitatile de imprimare sunt dotate cu un Sistem Micrometric de Reglare pentru suprapunerea precisa a culorilor.
10.Transmisia principala utilizeaza curele dintate actionate de o roata de transmisie precisa. Astfel se obtine o calitate de imprimare super-fina pe langa un mediu de lucru nezgomotos.
11.Unitatile de imprimare sunt dotate cu sistem de camere inchise cu doctor blades (lame razuitoare). Toti cilindrii anilox ceramici sunt importati de la producatori consacrati in domeniu si sunt gravate cu laser. Fiecare set de role ceramice sunt echipate cu camera cu lama razuitoare si cu sistemul special proiectat de Hemingstone pentru dozare-recirculare cerneala.

Articol preluat de pe http://plastconsult.bizoo.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu