duminică, 15 noiembrie 2009

Cainii strazii ...



M-am tot gandit, ce-as putea scrie despre...Cainii vagabonzi???
Si mi-a venit o idee sa scriu despre cainii amarati si despre oamenii cu caracter de caini!!!
Si as incepe prin a va sugera sa faceti un mic gest (vorbesc mai ales cu elevii ). Presupun ca majoritatea dintre voi care cititi acesc articol, aveti internet, inseamna ca aveti si cu ce sa-l platiti...inseamna ca aveti ceva conditii bunicele acasa...inseamna ca atunci cand plecati la scoala, mamicile voastre dragi pe care le iubiti atat de mult, va "introduc" pe ascuns ceva de mancare in ghiozdan, plecati la scoala cu un sandwich, doua, trei, patru...depinde cat parizer aveti si cat va permite bugetu'...V-as sugera ca aceste sandwich-uri care urmeaza sa fie aruncate in gunoaiele de langa scoli, in frig si ger...sa le dati unui caine, s-ar putea sa va muste...Este un animal...are instincte mai ciudate,poate ca asta este modul lui de a va multumi. V-am prevenit, dar va dau un sfat, puteti sa imprumutati o bicicleta, si sa treceti in viteza pe langa caine, si ca in filmele americane cu postasi, sa aruncati sandwich-urile la caini; s-ar bucura mult de ele.
Daca tu si eu am face lucruri de genul acesta, PROBABIL ca numarul cainilor vagabonzi s-ar diminua... zic probabil pentru ca... in fiecare zi cand ies din scara ... vad alti caini... si ma intreb, de unde apar astia !???!?! :O
Dar sa fim optimisti.
Sa speram ca numarul de muscaturi anuale cauzate de caini...s-ar micsora odata cu dorinta noastra de a primi in casa un nou membru...
Iar pentru oamenii fara suflet si fara umpic de ajutor de sus...mai exact din capsor...va sfatuiesc sa stati pe strazi, in canale, pentru cateva zile...sa mancati ce si daca va aduc saracele batranele care sunt aproape nelipsite in ziua in care iau pensia ... incearca sa daruiasca si animalelor strazii cate putin din putinul lor.
Mai e ceva...legat de prostia omului, as fi zis, legat de mila oamenilor pentru animale, da cred in Romania e vorba de prostie acuta...Cand vedeti pe ProTv la stirile de la ora 5:00 P.M: cai, pisici, animale de companie, jupuite, sau chinuite pentru carne ( OMG, cum sa omori un animal de companie ca sa-l mananci?) cand vedeti cum unii oameni cu mai putin creier ucid animalele fara macar a se gandi ca si animalutu ala are si el viatza, cand vedeti cata prostie e in Romania ... ma intreb de ce nimeni nu face nimic, iar sloganu meu e:

Make e difference, Do something !!!!

4 comentarii: