luni, 17 ianuarie 2011

Toleranta vs Intoleranta

Bine v-am regasit. Vin din nou cu un articol impus de domnul nostru diriginte. Articol in care, dupa cum se poate vedea si in titlu, voi vorbi despre toleranta respectiv intoleranta.
Cum mie nu-mi place sa caut pe google ci sa scriu din minte, am stat si am cugetat, si m-am gandit sa inventez .
Pentru inceput vreau sa va spun ca numele folosite in aceasta povestire, sunt complet alese la intamplare, dar pe mine tot Edi ma cheama. In al doilea rand, vreau sa specific, povestirea are doua variante, asta pentru a scoate in relief cele doua finaluri.
Intr-o zi frumoasa de vara-toamna, pe cand frunzele erau gata sa cada, pe cand strandurile erau inca deschise, pe cand soarele inca mai avea putere, Edi, adica eu, impreuna cu Lucas, varul meu, ne-am propus sa facem o tura cu bmx-urile, si unde altundeva decat pana la strand, in 98 Mai ( am schimbat numele din 1 Mai ).
Ajunsi acolo, ne-am asezat undeva langa un batranel, care mai tarziu s-a dovedit a fi un mare mafiot, ceva in genul Salvatore Toto Riina din Corleone. Vazandu-ne asezati la locul nostru, am pus lanturile la bite, ne-am scos tricoasele, si apoi am sarit in apica. 
Dupa cateva zeci de minute, cand foamea isi facea simtita prezenta, cand gandurile gen " ba, mai hai si la haine, sa nu le ia careva" erau din ce in ce mai prezente si mai sacaitoare, ne-am hotarat sa vedem ce ne mai fac si hainutele si gentile, in care desigur erau portofelele si telefoanele noastre IPhone 4 ( nume schimbat din Samsung L700 ).
Cand sa ajungem la "our spot", am observat ca batranelul care era candva asezat langa noi, disparuse  ( DE AICI POVESTEA ARE DOUA VARIANTE, CEA TOLERANTA SI CEA INTOLERANTA ), si ziceam ca batranelul disparuse, impreuna cu una din gentile noastre. Fapt ce l-a suparat pe varul meu, dar vazandu-l pe nenea cum fuge cu geanta noastra pe scari la vreo 500 de metri de noi, am hotarat sa ne razbunam, si cum varul meu avea o sticla ( de sticla ) de bere in mana, Perroni ( nume schimbat din ordinarul Servus ), s-a concentrat, a pus ochii pe tinta ( intre timp batrnelul era deja la o distanta de 3,7 km de noi ) si varul meu i-a aruncat sticla in cap, batranelul a cazut, dupa care noi am fugit la el, i-am luat geanta, ne-am intors, ne-am luat bitele, si am plecat bucurosi spre casa, pentru ca totul se terminase cu bine.
Acum, sa trecem la varianta mai lunga si mai putin interesanta, viarianta toleranta. :))
Unde ramasesem, a, la faza cu batranelul fugind la o distanta de vreo 500 de metri de noi, acum, cu toleranta in gand si cu calmul nostru specific, ne-am hotarat sa-l lasam pe batranel sa fuga cu geanta. Aratand lumii ca putem fi toleranti. Oricum nu avea nimic in ea. Si oricum era din New Yorker ( nume schimbat din Abibas ). Asa s-a termiant povestea noastra. Sper ca v-a placut, revin in cateva zile cu un alt articol "Cum sa nimeresti un batranel aflat la o distanta de 3,7 km de tine, cu o sticla de sticla in cap ?"

2 comentarii: